A sütőrács a sütő egyik legfontosabb része, de egyben gyakran a legkoszosabb is. A zsír, az ételmaradékok és a rásült szennyeződések gusztustalanná tehetik a sütőrácsokat, és még az étel ízét is ronthatják. Ha a sütőrácsok egyszerű és gyors tisztításának módját keresi, kipróbálhat néhány ötletet. Íme öt hatékony módszer a sütőrácsok egyszerű tisztítására:
Ez az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a sütőrácsok tisztítására. Csak forró vízre és mosogatószerre van szüksége.
A szódabikarbóna egy természetes anyag, amely segíthet eltávolítani a zsírt és a piszkot a sütőrácsokról.
4. Szivaccsal vagy fémsúrolóval dörzsölje tisztára a rácsokat.
5. Öblítse le a rácsokat forró vízzel.
Ez a módszer kicsit időigényesebb, de hatékonyan távolítja el a makacs zsírt és szennyeződést.
A mosószer egy másik váratlan, de hatékony tisztítószer a sütőrácsokhoz. Íme, hogyan kell csinálni:
Az ammónia egy erős tisztítószer, amely megbirkózik a zsírral és a ráégett élelmiszerekkel is. Használja körültekintően és gondoskodjon a megfelelő szellőzésről:
A sütőrácsok tisztítására az alapján kell módszert választani, hogy mennyire koszosak, és mennyi ideje van rá. Ha a rácsok csak enyhén szennyezettek, elegendőek lehetnek a gyors és egyszerű módszerek, például szappanos vízbe áztatás. Ha azonban az állványok igazán koszosak, akkor agresszívebb módszerre lehet szüksége, például szódabikarbónára, alufóliára vagy ammóniára.
Az otthoni takarítóeszközök széles választékát gyártja a Vileda. Nálunk mindent megtalál, amire szüksége van ahhoz, hogy otthonát tisztán, frissen és rendezetten tartsa, a szivacsoktól a törlőkendőkön át a felmosókig. A sütőrácsok tisztításához ajánljuk a fémsúrolóinkat, kiemelten a tartós Vileda Glitzi Power Inoxot illetve a szivacsok közül a Teflon® ajánlásával készült Vileda Pur Active -ot, amely még a kényes felületeket is karcmentesen tisztítja.